top of page

Kort om byen i dag

Engang var Aarsdale en aktiv fiskeriby med over 30 kuttere og mange forskellige servicefag. Byen var kendt for sine mange røgerier.

For nogle år siden kunne man siddende på en bænk med udsigt over havet nyde og Kowskys landskendte fiskefrikadeller lavet  efter Aarsdals egen opskrift. I dag er  det historie. Kowskys autentiske røgeri er lukket og nedlagt, og i dag er der kun ét røgeri tilbage.

Tiderne skifter. Møllen står stadig og knejser på bakken over byen, men vingerne står stille, kun hatten drejer rundt og viser vindretningen. 

Nye ting og nye folk er kommet til i byen.

Befolkningstallet på de ca. 350 fastboende bliver om sommeren fordoblet med de mange tilrejsende sommergæster, og de mange, der har opkøbt gamle fiskerhuse til sommerboliger. Men også enkelte unge børnefamilier har fundet vej til Aarsdale og fået fast bopæl her.

Den nuværende havn blev bygget i 1885 med en stor udvidelse i 1958. Havnen ejes af brugerne. Det vil sige førhen af fiskerne, men nu af foreningen Aarsdale havn. Man kan blive medlem af foreningen hvis man har en bådeplads. Der er stadig nogle få fiskere tilbage, men ellers er det mest fritidssejlere der bruger havnen, ligesom der er mange trollingbåde som sættes i vandet fra ophalerstedet. For gæstesejlere er der meget fine toilet- og badeforhold ved siden af Høkeren i havnens østlige ende.

bottom of page